Vacature agrarisch medewerker Koningshoeve-Ettingen BV

Vacature agrarisch medewerker Koningshoeve-Ettingen BV

Koningshoeve-Ettingen is een biologische natuurbeheerboerderij met 2 hoofdlocaties in recreatiegebied Spaarnwoude. Op de Koningshoeve houden we een Limousinveestapel met 220 zoogkoeien en bijbehorend jongvee. Met de Limousins wordt 280 ha natuur- en weidevogelgrasland beheert. De Ettingen is een biologisch melkveebedrijf met 115 melk- en kalfkoeien en 75 stuks jongvee. Met de melkveestapel beheren we 120 ha natuurgrasland.
Realisatie van natuur in combinatie met rundvee staat dus centraal op ons bedrijf.
De werkzaamheden worden uitgevoerd door een team van 5 personen. Daarnaast schakelen we extra hulp in als dat nodig is.

 
Versterk jij ons team?

Een klein professioneel team van bedrijfsleiding en agrarische medewerkers zorgt voor het dagelijkse werk op de Koningshoeve-Ettingen. De bedrijven zijn gelegen in Spaarnwoude. Omdat een van onze medewerkers met pensioen gaat, hebben wij per direct een vacature voor een enthousiaste agrarisch medewerker (M/V).

 
Jouw taken

Je voert zelfstandig agrarische werkzaamheden uit op beide locaties. Jij snapt wat koeien nodig hebben en signaleert problemen binnen de veestapel. Daarnaast weet je de veestapel in dienst te stellen van de natuur; beweiden of maaien als het kan, uitstellen als het nodig is. Zo draag jij als agrarisch medewerker dagelijks bij aan de agrarische biodiversiteit.

 
Wat vragen we van je?

We vragen vooral lef en ondernemerschap! Je hebt affiniteit met biologische landbouw en natuurbeheer en weet dit goed in te passen in een agrarische bedrijfsvoering. Je hebt kennis van weidevogels en flora of bent bereid je hierin te verdiepen. Daarnaast ben je bekend met de ‘standaard’ agrarische werkzaamheden.
Het werk gaat altijd door, vandaar dat we iemand zoeken die bereid is ook in de weekenden en avonduren te werken, uiteraard wissel je deze momenten af met collega’s.

 
Functie-eisen

De medewerker die wij zoeken:

  • Heeft veel kennis van en enthousiasme voor (vlees) veehouderij;
  • Kan zelfstandig werken;
  • Heeft affiniteit met biologische landbouw en natuurbeheer;
  • Heeft voldoende trekker- en machinevaardigheden om alle voorkomende werkzaamheden uit te voeren;
  • Wil in continurooster meedraaien, waaronder weekenddiensten;
  • Is een teamspeler;
  • Is flexibel en stressbestendig.

 
Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie in een klein team bij een vooruitstrevend agrarisch bedrijf. Je werkt gemiddeld 38 uur in de week. Dit tegen een marktconform salaris en marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens CAO dierhouderij schaal F of G.
Op termijn is er ook een bedrijfswoning voor jou en (eventueel) jouw gezin beschikbaar.

 
Meer weten?

Op www.Koningshoeve-Ettingen.nl lees je meer over de doelen waar we met elkaar aan werken en op welke manier.
Wil je meer weten over deze veelzijdig functie of direct solliciteren? Neem dan contact op met Gertjan van Tunen, bedrijfsleider. Je bereikt hem via info@koningshoevebv.nl of 06-461 586 04.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.