Verkoop

Verkoop

 

Het vee voor ons sappige rundvlees groeit op in het prachtige natuurgebied Spaarnwoude. Wij houden Limousin vleeskoeien die beroemd zijn om hun verfijnde vlees. In dit uitgestrekte groene gebied worden de runderen volledig biologisch gehouden en hebben ze alle vrijheid om zich als koe te gedragen. De dieren grazen in bloemrijke weilanden. Bijna de hele zomer lopen de moederdieren buiten met hun eigen kalveren. In de winter worden de dieren gehuisvest in warme potstallen, waar dagelijks het dikke strobed wordt aangevuld door de boer. Beter kunnen de dieren het niet hebben.

Het melkvee geniet natuurlijk op dezelfde manier van hun weidegang. Door de juiste manier van bewerken en bemesten van de weilanden krijgen zij elk voorjaar en zomer weer ruim voldoende voedingsstoffen binnen om heel veel lekkere gezonde melk te produceren. Zij verblijven in de winter in ruime loopstallen met dagelijks schone ligboxen.

Biologisch vlees en zuivel kunt u herkennen aan het EKO-keurmerk. Wilt u hier meer over weten, kijk dan op www.eigenlijkheellogisch.nl of op www.biologica.nl. Wilt u meer weten over de controle op het EKO-keurmerk, kijk dan op www.skal.nl

De biologische melk wordt geleverd aan Eko Holland, welke een samenwerkingsverband is tussen ongeveer 100 biologische melkveehouders. De melk wordt verwerkt tot een tiental verwerkers tot overheerlijke biologische zuivel, waaronder Arla Foods, Veco zuivel en Cono kaas ( Beemster kaas ).

U kunt ons rundvlees, direct van de sappige weiden van Spaarwoude, kopen bij de volgende slagers:

Slagerij van der Gragt
Elandsgracht 116 A
1016 VB AMSTERDAM
telefoon 020 – 625 97 80
www.siemvandergragt.nl

Biologische specialiteiten slagerij S. Alkemade
Houtplein 18
2012 DH HAARLEM
telefoon 023 – 53 11 625

Slagerij Konijn

Marsdiepstraat 268

1784av Den Helder

www.konijn.gildeslager.nl

0223618282